Warm de banden op...tot binnenkort :)

Motorfietsbanden

Michelin

De Michelin-fabrikant ontstaat in 1889. De activiteit is gebaseerd op de confectie en de productie van banden voor alle vrijetijdsvoertuigen. Voor uw auto, bestelwagen, voor het transport van goederen, in de landbouw maar ook voor tweewielers. En zijn betrokkenheid bij de wereld van het motorrijden wordt ondersteund door zijn geduchte ervaring: 360 overwinningen tussen 1976 en 2008 in de MotoGP, 26 wereldtitels, 13 overwinningen in de 24 uur van Le Mans Moto en 13 overwinningen in de Bol d'Or. Een uniek palmares voor een even unieke knowhow. Michelin-banden gebruiken voor uw motor: u deelt een verhaal en vaardigheden. Onderzoek, innovatie en prestaties zijn allemaal elementen die ertoe bijdragen dat Michelin een van 's werelds toonaangevende bandenfabrikanten is die streeft naar compromisloze prestaties. Grip, consistentie, veelzijdigheid, of u nu op de weg rijdt of op het platteland, op het circuit of in de stad, er bestaat altijd een Michelin-band voor uw gebruik.

Bridgestone

Bridgestone is sinds 1931 een Japanse bandenfabrikant en is een referentie in de bandenindustrie. De ervaring en knowhow van Bridgestone zijn in volledige autonomie opgebouwd. Door het uitvoeren van eigen onderzoek heeft de fabrikant wereldwijd de hoogste posities in zijn industrie bereikt. En het is ook dankzij de beproefde productietechnieken dat het merk wereldwijd heeft kunnen bloeien. De fabrikant heeft ook de motorwereld benaderd door te proberen een tweewielerfabrikant te worden, die aan zijn eigen concurrenten banden levert. Bridgestone is nu in veel landen over de hele wereld aanwezig. Dankzij zijn successen in de competities is het een van de beroemdste namen ter wereld. In 2019 nam de fabrikant TomTom Telematics, een dochteronderneming van TomTom, over. Bridgestone heeft talrijke fabrieken in vele landen in Europa, Noord- en Zuid-Amerika, Azië/Oceanië en het Midden-Oosten/Afrika. Met een aanzienlijk budget voor onderzoek en ontwikkeling kunt u veilig rijden, uitgerust met de nieuwste technologie op het gebied van banden, of het nu gaat om maatwerk, sport of om de weg en het parcours. Vertrouw voor uw weg- of all-roadtochten op de ervaring van 's werelds grootste bandenconcern.

Dunlop

De Ierse bandenfabrikant ontstond toen Boyd Dunlop in 1888 in Belfast de eerste band uitvond. Sinds 2013 is de fabrikant een dochteronderneming van het Amerikaanse Goodyear Tire & Rubber. Net als andere bandenfabrikanten is Dunlop in staat geweest om te innoveren in verschillende sectoren, variërend van auto-, vrachtwagen-, vliegtuig- en trekkerbanden tot motorbanden. De geschiedenis van Dunlop zit vol met innovaties en vaardigheden die dankzij de competities zijn verworven. Dé perfecte speeltuin om meer ervaring en kennis op te doen. Het merk zal ook zeer aanwezig zijn in de competitie op de 24 uur van Le Mans met de inmiddels beroemde Dunlop voetgangersbrug met uitzicht op de eerste chicane van het circuit. Met meer dan 100 wereldkampioenstitels voor motoren in verschillende categorieën en omdat u op zoek bent naar hoge prestaties en bewezen expertise, kunt u op Dunlop vertrouwen. High tech voor uw Scooter, off-Road, custom of trail banden, van sport en touring tot circuit en zelfs Harley Davidson, altijd verder rijden, ongeacht de omstandigheden.

Metzeler

De Duitse bandenfabrikant Metzeler, opgericht in 1863, is de initiatiefnemer van verschillende soorten rubbers en kunststoffen. Het is vanaf 1892 dat het historische bedrijf zijn vaardigheden op de productie van banden richt. En sinds 1979 richt de fabrikant zich uitsluitend op de productie van motorbanden. Metzeler heeft altijd voorop gelopen op het gebied van technische innovatie, kwaliteit en bandenprestaties en heeft er altijd een erezaak van gemaakt om zich te onderscheiden dankzij zijn geavanceerde technologieën en zijn onderzoek naar nieuwe technologieën op zijn huidige banden. Het Contour Modelling System, de Fine Carbon Matrix of de Interact™ technologie zijn slechts enkele van de innovaties die de Duitse fabrikant op de bandenmarkt brengt. Vertrouw op de Duitse knowhow om uw sport-, touring-, cruising-, maar ook off-road-motoren en scooter uit te rusten.

Pirelli

De geschiedenis van Pirelli begon in 1872 in Milaan met een 24-jarige ingenieur, Giovanni Battista Pirelli, de oprichter van het gelijknamige bedrijf. Pirelli gebruikt al zijn expertise uit de competitie, zoals binnen het WSBK of het wereldkampioenschap motorcross, om motorbanden te ontwikkelen voor rijders die in alle situaties willen winnen en hun grenzen willen verleggen. De competitie- en circuitbandenactiviteit is altijd het belangrijkste laboratorium geweest voor de dagelijkse ontwikkeling van de best presterende Pirelli-motorbanden, die geen prototypes zijn, maar motorbanden die beschikbaar zijn voor alle motorrijders in de verschillende markten. Het merk is zeer aanwezig en als enige bandenleverancier gekozen voor het Formule 1 wereldkampioenschap en voor de GP3. Sinds 2004 is het ook de exclusieve bandenleverancier voor het wereldkampioenschap Superbike. Door te kiezen voor Pirelli-motorbanden steunt u een ware liefde voor de competitie. Wat uw tweewieler ook is, Pirelli biedt een ruime keuze aan banden voor alle toepassingen: Of u nu op de weg rijdt, trail, op maat, sportief of op een scooter in de stad, er zijn altijd banden voor uw tweewielers... of trikes.

Uw motoruitrusting

Als uw banden eenmaal zijn gekozen en gemonteerd op uw motor, vergeet dan niet uw uitrusting compleet te maken door een jasje en een broek te kiezen die bij uw manier van rijden past. Kies uw helm uit een selectie van grote merken, HJC, Scorpion of Icon voor al uw motorreizen. De scooterrijders zullen een stedelijke en trendy stijl kunnen behouden met accessoires gewijd aan de stad. U hoeft er niet uit te zien als een mountainbiker om in de stad te werken! Sluit geen compromissen op het gebied van uw veiligheid, kijk ook in onze rubriek met goede deals om uzelf tegen de beste prijs uit te rusten met een maximum aan bescherming!