Meet je hoofdomtrek

Voordat u uw motorhelm kiest, is het het beste om uw hoofdomtrek te meten.neem de meting op het breedste punt van je hoofd, dat wil zeggen ter hoogte van het voorhoofd, 1 cm boven de wenkbrauwen en oren.de meest praktische zal zijn om een meter naaister te gebruiken. Als vof u hebt geen, kunt u een koord of een band gebruiken en dan de meting op een liniaal of een meter zetten. Aan een aankoop in de winkel, aarzel dan niet om contact op te nemen met onze adviseurs die u graag doorverwijzen. Een zodra u uw hoofdomtrek in cm kent, moet u de maattabel van uw helmmodel raadplegen.ntion, net als bij schoenen, variëren de maten van motorhelmen afhankelijk van hun model en merk.je mag M dragen voor de ene helm en L voor de andere.is het daarom erg belangrijk om te verwijzen naar de maattabel van je helmmodel en niet naar een generieke handleiding.

 

Twijfel tussen 2 maten motorhelm

Als je maat tussen twee maten valt, raden we je ten zeerste aan om voor de kleinere maat te kiezen.ffet, wangschuim zal je eerst knijpen, maar zal na verloop van tijd snel bezinken. Gardhoud er rekening mee dat een te grote helm je niet goed genoeg houdt en je ook niet beschermt. Zonder vergeet dat als hij valt, hij het risico loopt zijn schoenen uit te doen.

Draag een bril met je motorhelm

Bij het kiezen van de maat van uw motorhelm, is het belangrijk om te overwegen of u een bril draagt of niet. Als c’is het geval, de jet- en modulaire helmen zijn het meest geschikt en zullen het meest comfortabel zijn. Certains full-face helmen zijn heel bevorderlijk voor het dragen van een bril dankzij hun wang schuimen met behuizing voor de passage van een bril. Voor dit, informeer ruim van tevoren, over de structuur van uw motorhelm. Het ishet zal ook belangrijk zijn om het te proberen, om ervoor te zorgen dat de slapen van je bril je niet storen of pijn doen.

Je motorhelm uitproberen

Het is noodzakelijk om te proberen op uw motorhelm om ervoor te zorgen dat het perfect bij u past.i enkele tips voor het passen, altijd met de mond en kinriem strak:

  • Wanneerqals u uw helm draagt, mag deze absoluut niet bewegen, zelfs niet als u plotselinge bewegingen maakt.maar je helm moet je een beetje knijpen en na verloop van tijd zal het schuim zich aanpassen aan de contouren van je gezicht.
  • Voor controleer snel de grootte van uw helm, kunt u proberen om een vinger tussen uw voorhoofd en de helm te glijden. Als us krijgen er te gemakkelijk, geen twijfel, het is te groot. In revriet, als je problemen hebt en de dikte pijn doet, is je helm waarschijnlijk te klein.
  • Behouden de helm een paar minuten op je hoofd voordat je hem koopt. Effectieft, als er geen ongemak of pijn verschijnt, is het een zeer goed teken. Cependaals na 5-10 minuten ongemak en pijn optreden, is dit omdat de helm te klein is of omdat de binnenste vorm niet bij u past.

 

L 'importprobeer een helm in je taille te hebben.

De motorhelm is het belangrijkste element van bescherming voor motorrijders. In feitehoofdletsel is een van de belangrijkste oorzaken van overlijden en invaliditeit onder motorrijders.uw helm moet echter de juiste maat hebben. Een helmte klein kan ongemakkelijk zijn, het gezichtsvermogen verstoren of overmatige druk uitoefenen op het hoofd en de nek, waardoor het risico op letsel bij een ongeval toeneemt. met een helm te groot, verliest u zicht, om nog maar te zwijgen van het feit dat het in eeuwigdurende beweging zal zijn. In het geval dat overmatige beweging van het hoofd kan ernstig letsel veroorzaken, om nog maar te zwijgen van het feit dat het zijn schoenen kan uittrekken.