Motorgewicht en -vermogen

Je hoeft je niet te beperken tot het vermogen en het gewicht van een motor, zelfs niet als je een kleine rijder bent. In feite hebben deze twee criteria geen invloed op je comfort en veiligheid. Het belangrijkste is dat je voeten de grond ten minste een beetje raken. Grip en rijgedrag zullen uiteraard anders zijn op een zware fiets, maar je zult snel nieuwe strategieën vinden om er op je gemak mee te manoeuvreren. Wat vermogen betreft: een motor is een motor, hoe krachtig hij ook is. Zoals met elk voertuig is het een kwestie van aanpassen en eraan wennen. De beste oplossing is om gewoon vertrouwd te raken met je motor en de verschillende manoeuvres te oefenen. Je hoeft je ook geen zorgen te maken over het vermogen van je motor. Hoe krachtiger je motor, hoe zwaarder hij zal zijn. Maar nogmaals, zolang je voeten de grond raken, is manoeuvreren een kwestie van wennen.

Zadelhoogte en -breedte

De hoogte van het zadel is een van de belangrijkste factoren om rekening mee te houden, vooral voor kortere mensen. Als het zadel te hoog staat, loop je het risico dat je de grond moeilijk raakt, waardoor de fiets moeilijk te manoeuvreren is, vooral bij stilstand. Bovendien, als het zadel te breed is, zul je ook moeite hebben om de lagere bedieningselementen van de motor te bereiken. Er zijn motorfietsen met lagere zadels, speciaal ontworpen voor kortere mensen. Deze zadels zijn over het algemeen smaller, waardoor je gemakkelijker bij de bedieningselementen van de motorfiets kunt.

Hoe kun je een paar centimeter winnen op je motor?

Gelukkig zijn er een paar trucjes die je kunt gebruiken om extra hoogte te winnen en die het verschil kunnen maken:

Schoenen met dikke zolen

Een van de opties die we je kunnen bieden lijkt misschien heel eenvoudig, maar is toch nuttig. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor motorschoenen met dikke zolen. Veel motorschoenen zijn speciaal ontworpen voor kleinere vrouwen.

Een verstelbaar zadel

Tegenwoordig hebben veel motoren een verstelbaar zadel. Een motorzadel dat is aangepast aan je lengte en vorm maakt het verschil en verbetert je comfort aanzienlijk.

Pas de vering aan

Een zachtere vering kan ervoor zorgen dat je de grond makkelijker raakt, terwijl een stijvere vering de hoogte van je motorfiets natuurlijk vergroot.