De onzichtbare interne schade van een gebruikte motorhelm

De motorhelmen worden ontworpen om schok te absorberen en het hoofd van de ruiter in het geval van een ongeval te beschermen. Zelfs een kleine impact of een val van enkele centimeters kan op een onzichtbare manier aanzienlijke schade aan de helm veroorzaken. schade zoals scheuren, vervormingen of scheuren in de binnenvoering verzwakken de structuur van de helm en compromitteren het vermogen om je hoofd te beschermen, zelfs als het uiterlijk van de gebruikte motorhelm intact lijkt.zou, bijvoorbeeld, barsten, splitsen in een botsing.

  

Het ontbreken van garantie op een gebruikte motorhelm

Wanneer u een helm koopt bij een erkende dealer, profiteert u van een fabrieksgarantie, die fabricagefouten en kwaliteitsproblemen dekt.ui is vrij essentieel voor de aankoop van dergelijke dure apparatuur.dit is niet het geval bij de aanschaf van een gebruikte motorhelm. u bent als enige verantwoordelijk voor eventuele problemen.

 

Voldoen aan de veiligheidsnormen van een gebruikte motorhelm

Motorhelmen moeten voldoen aan strenge veiligheidsnormen en certificeringen om een optimale bescherming van de gebruiker te garanderen.gebruikte motorhelmen garanderen echter niet dat aan deze normen wordt voldaan vanwege langdurig gebruik, bijvoorbeeld onvoldoende opslag of slecht onderhoud.

 

De hygiëne van een gebruikte motorhelm

De veiligheidsproblemen in verband met gebruikte motorhelmen lijken duidelijk, maar de kwestie van de hygiëne mag niet over het hoofd worden gezien.asque motorfiets draagt regelmatig, maar zelden wast en toch is het in direct contact met de huid, het zweet en het haar van de gebruiker.e bacteriën, zweet, vies haar, vuil, het is beter dat het door één en dezelfde persoon wordt gebruikt.

De grootte van een gebruikte motorhelm

Een helm die al gedragen is, is niet meer op zijn oorspronkelijke maat.ffet, het schuim en de binnenstructuur passen zich op lange termijn aan zijn gebruiker aan.de helmslijtage is essentieel om optimale veiligheid te verzekeren. Het isis belangrijk dat je helm rekening houdt met de morfologie van je hoofd. En chet zal nooit het geval zijn, met een helm te lang gedragen door een andere gebruiker.