Het dragen van een kindermotorhelm is verplicht. Hij moet ook volgens de normen goedgekeurd zijn. Kies in geen geval een XXS-helm voor volwassenen of een fietshelm voor je kind! Zijn helm moet aangepast zijn aan zijn morfologie en voorzien zijn van specifieke beschermingen.

Er zijn verschillende criteria waarmee je rekening moet houden wanneer je beslist een motorhelm voor je kind te kopen. Je moet rekening houden met het gewicht van de helm en je moet ervoor zorgen dat hij de juiste maat heeft. Ten slotte moet je kiezen tussen een jethelm, een integraalhelm of een off-road motorhelm.

helmen voor kinderen

Het gewicht van een motorhelm voor kinderen

Je kind heeft een fragiele nek. Wees dus heel voorzichtig met het gewicht van de motorhelm die je voor hem kiest. Let erop dat het gewicht van een kinderhelm niet meer dan 1/25e van het gewicht van het kind mag bedragen, omdat bij een botsing de druk op de nek te groot zou zijn.

Om dit te berekenen, deel je het gewicht van je kind door 25. Dit geeft je het maximale gewicht van de helm, in grammen, dat je kind kan dragen. Een jethelm weegt ongeveer 800 gram, tegen 1100 gram voor een integraalhelm.

Het kiezen van de juiste maat van de motorhelm voor je kind

De procedure is dezelfde als voor een motorhelm voor volwassenen. Neem een meetlint en meet zijn/haar hoofdomtrek boven de wenkbrauwen. Raadpleeg vervolgens de matengids. Als je twijfelt tussen twee maten, kies dan de kleinste van de twee. In feite zal het wangschuim zich aanpassen naarmate de helm gedragen wordt. Als je kind de helm past, moet hij op zijn plaats blijven zitten als hij zijn hoofd schudt. De helm mag niet over zijn ogen glijden, noch naar achteren gaan. Als de helm te groot is, komt de veiligheid van je kind in het gedrang omdat de helm af kan vallen. Als je kind daarentegen na enkele minuten afdrukken op het voorhoofd heeft, betekent dit dat de helm te klein is.

Het comfort van een motorhelm voor kinderen

Het kiezen van een helm met de juiste maat voor je kind is essentieel voor zijn of haar comfort. De helm moet perfect aangepast zijn aan zijn morfologie. Het gewicht van de helm is ook van invloed op het comfort en de veiligheid. Om het comfort van je kind te garanderen, moet je er ook voor zorgen dat de helm goed geventileerd is. Voeg een anti-condensfilm van Pinlock toe. Kies ook uitneembaar en wasbaar schuim en een helm met groeven als hij een bril draagt.

motorcrosshelm voor kinderen

Welke motorhelm moet ik kiezen?

Het is aan te bevelen een integraalhelm voor kinderen te kiezen. In feite biedt een integraalhelm meer bescherming dan een jethelm, vooral als je met hoge snelheid over de weg rijdt. Aan de andere kant is de integraalhelm zwaarder dan de jethelm.

De kinder-jethelm is lichter en heeft ook een goede prijs-kwaliteitverhouding, maar heeft geen kinband. Kies een jethelm met een lang vizier voor veiligheid en comfort.

Lichtheid, comfort en veiligheid moeten de drie belangrijkste criteria zijn bij de aankoop van een motorhelm voor je kind.

Motorcrosshelm voor kinderen

Je peuter is groot geworden en rijdt nu op zijn eigen crossmotor. Bescherm hem met een motorcrosshelm voor kinderen. Hetzelfde principe als bij de integraalhelm of jethelm, je moet de hoofdomtrek boven de wenkbrauwen meten, en vervolgens de matengids raadplegen. Als je niet zeker weet welke maat je moet kiezen, kies dan de kleinste van de twee. Het schuim aan de binnenkant zal zich uiteindelijk aanpassen aan de wang. Kies een vochtbestendige, uitneembare en wasbare binnenkant voor comfort. Kies ook een helm met luchtafzuiging. Een neusbeschermer, kinbeugel en kinbandsluiting met dubbele D-gesp zullen je oogparel de nodige bescherming geven. Sommige helmen zijn ook ontworpen met MIPS-bescherming. Dit is een systeem dat de schadelijke krachten vermindert die tijdens een botsing op de hersenen worden overgebracht. Ten slotte moet de motorcrosshelm van je kind goedgekeurd zijn om aan wedstrijden te mogen deelnemen. De helmen van het merk Thor voldoen ook aan de Amerikaanse DOT-norm.

Wat zijn de kosten van een motorhelm voor kinderen?

Reken voor een integraalhelm voor kinderen tussen € 80 en € 100. Je kan kiezen tussen helmen van het merk HJC en helmen van het merk LS2 .

Voor een jethelm voor kinderen, reken je tussen € 60 en € 120. Ontdek de jethelmen van het merk Nexx.

Voor een crosshelm voor kinderen, ten slotte, moet je tussen € 100 en € 150 rekenen. Ontdek de selectie van hoofdtelefoons van de merken Airoh, Thoren Shot.

 

Lees ook: