Welke motorjas voor kinderen moet ik kiezen?

Bij de aanschaf van een motorjas voor kinderen moet met verschillende factoren rekening worden gehouden:

Materiaal / comfort

De motorjas wordt beschouwd als een tweede huid. De meeste kinderjassen zijn gemaakt van textiel. Je kind zal zich er veel comfortabeler in voelen dan in een leren jas. Ritsen aan de polsen vergemakkelijken het aantrekken. De jassen zijn gemaakt van hoogwaardig polyester, zoals 600D fibretech en bieden een verhoogde weerstand tegen schuren en scheuren.

Seizoen / waterdichtheid

De motorjassen voor kinderen zijn voor alle seizoenen. Je kind kan het hele jaar door met je mee dankzij het waterdichte membraan en de afneembare thermische voering van de jas. Bering biedt een 120g Shelltech-voering om je kind te beschermen tegen de kou en Alpinestars biedt waterdichte motorjassen voor kinderen. Zijn hoge, verstelbare kraag zal je kind ook beschermen tegen de elementen.

Ventilatie

Voor het comfort van je kind, zorg je ervoor dat de jas goed geventileerd is. Hij kan meshzones of ventilatieritsen hebben die de luchtcirculatie optimaliseren. Membranen zoals BWTECH zorgen ook voor waterdichtheid en ademend vermogen.

Bescherming

Voor de bescherming van je kind heeft de motorjas verwijderbare CE-beschermers op de ellebogen en schouders. Bij sommige modellen zijn de beschermers verstelbaar om een optimale veiligheid te garanderen. Een zak voor een rugbeschermer is ook beschikbaar, vaak als optie. Kies een CE-goedgekeurde rugbeschermer die compatibel is met de jas van het kind, rekening houdend met de maat van de jas. Ten slotte hebben sommige jasjes een lus om het jasje aan de broek te koppelen. De veiligheid wordt zo verdubbeld.

Goedkeuring

Kindermotorjassen zijn CE-goedgekeurd als PBM. Ze hebben ook reflecterende stroken om de zichtbaarheid van het kind te garanderen.

Hoe kies je de maat van een motorjas voor kinderen?

Verwaarloos de veiligheid van je kind niet. Een jas van een volwassene in XS zal je kind niet beschermen. Motorjassen voor kinderen hebben een pasvorm die is aangepast aan hun morfologie. Om de juiste maat te kiezen, neem je de juiste maten op van je kind en noteer je deze in de maattabel. Meet de armlengte, borstomvang en tailleomvang. De jas moet als een tweede huid om het lichaam zitten. Klittenband ter hoogte van taille en manchetten zorgen indien nodig voor een zekere en persoonlijke pasvorm.

Welk merk motorjas moet ik kiezen voor mijn kind?

Alpinestars, Bering, DMP en Ixon bieden kinderjassen van textiel, voor elk seizoen, sportjassen en roadsterjassen aan. Ze zijn allemaal waterdicht en geventileerd. Ze hebben ook verwijderbare CE goedgekeurde elleboog- en schouderbeschermers. De rugbeschermer is altijd optioneel. Alle motorjassen voor kinderen zijn ook CE gekeurd.

Wat is het budget voor een motorjas voor kinderen?

Voor een motorjas voor kinderen reken je tussen € 100 en 150.

Lees ook: