Wanneer je motorhandschoenen voor je kind koopt, moet je met verschillende criteria rekening houden. Je moet handschoenen kopen die je kind passen. Deze handschoenen moeten CE-goedgekeurd zijn. Dit is verplicht sinds 2016, of je nu bestuurder of passagier bent. Kies handschoenen van leer of textiel waarin je kind zich prettig voelt. Controleer de seizoensgebondenheid. Er zijn zomer-, all-season- en winterhandschoenen. Controleer voor je koopt of de handschoenen verstevigingen hebben om bescherming te garanderen. Ten slotte kun je kiezen tussen handschoenen voor in de stad of voor touring met de merken Bering, Furygan en Ixonom achter je mee te rijden, en een ruim assortiment crossmotorhandschoenen voor kinderen als je kind al vroeg aan extreme sporten begint.

motorhandschoenen voor kinderen

Hoe kies je de juiste maat voor motorhandschoenen voor kinderen?

Meet daartoe met een meetlint de omtrek van de hand zonder de duim. Over het algemeen zal de maat tussen 14 en 18 cm liggen, voor een kind van 6 tot 12 jaar. Bekijk deze maat vervolgens in de maatgids om de maat van deze handschoenen te verkrijgen. Motorhandschoenen voor kinderen zijn aangepast aan hun morfologie. Verwaarloos hun veiligheid niet door een volwassen maat XXS te nemen.

Advies: Voor wintermotorhandschoenen: de toppen van de vingers mogen de handschoenen niet raken. Er moet 0,5 cm ruimte zijn om de lucht te laten circuleren en de warmte binnen te houden. Als je kind de handschoenen aanraakt, voelt hij de kou.

Motorhandschoenen voor kinderen in leer of textiel?

Alle motorhandschoenen voor kinderen zijn gemaakt van textiel, of bijna allemaal. Of het nu gaat om handschoenen voor in de stad, touringhandschoenen of off-roadhandschoenen. Er zijn echter ook modellen met een lederen palmversterking voor een doeltreffende bescherming van de zones die bij een val onder druk komen te staan, zoals de handschoenen van FuryganJet Kid D30-handschoenen. De meeste hebben ook inzetstukken om de bewegingsvrijheid te vergroten. Afhankelijk van het seizoen, zullen ze worden ontworpen met verschillende membranen.

Seizoensgebondenheid

De zomerhandschoenen voor kinderen zijn ontworpen met lichtgewicht stretchstof, synthetische vezels zoals spandex, amarastof en neopreen. Sommige modellen hebben ook leer om de palm te verstevigen. Zij kunnen ook elastaan bevatten voor bewegingsvrijheid en om luchtcirculatie mogelijk te maken. Zij kunnen ook voor dit doel worden geperforeerd.

Motorhandschoenen voor kinderen voor alle weertypen zijn ook van textiel gemaakt, voornamelijk polyester en polyamide. Ze zijn ontworpen met een waterdicht en ademend membraan en een thermische voering.

Motorhandschoenen voor de winter zijn ook van textiel gemaakt en sommige hebben een lederen of synthetisch lederen palmversterking. Ze hebben een waterdicht membraan, een thermische voering van bijvoorbeeld Thinsulate en een lange manchet met klittenbandsluiting voor een stevige en aangepaste pasvorm.

crosshandschoenen voor kinderen

Bescherming

Om de bescherming van je kind te garanderen, moeten de motorhandschoenen een versteviging ter bescherming van de middenhandsbeentjes hebben, die onder de stof verborgen zit. Sommige hebben een lederen palmversterking en een palmslider. Vergeet niet dat deze handschoenen CE-goedgekeurd moeten zijn als PBM.

Off-roadmotorhandschoenen voor kinderen

Alle off-roadkinderhandschoenen zijn gemaakt van stof en sommige modellen hebben ook lederen palmversterkingen. Ontworpen met mesh voor maximale ventilatie in de zomer, de bovenkant van de hand is gemaakt van softshell voor crosshandschoenen voor alle seizoenen, om te beschermen tegen de koelste temperaturen. Om het comfort van je kind tijdens de crosstraining te verzekeren, kan de palm gevoerd worden om bescherming te bieden tegen blaren. Een microvezel binnenkant voert vocht af en zorgt voor de perfecte isolatie. Siliconen op de palm verhogen de grip en tractie op de hendels. Klittenband rond de manchetten voor een zekere en aangepaste pasvorm. Op modellen zoals Alpinestars verminderen voorgebogen vingers met inzetstukken vermoeidheid. Strategisch geplaatste perforaties zorgen voor een beter ademend vermogen. Een klittenbandsluiting zorgt voor een veilige, op maat gemaakte en comfortabele pasvorm. De off-roadhandschoenen hebben een kort manchet met een tong om ze gemakkelijk aan te trekken. Ten slotte hebben ze, ter bescherming, padding op de handpalm en verstevigingen op de duim die de schuurweerstand verhogen. Vergeet niet dat homologatie een must is voor wedstrijden. Kenny, Thor en Shot, de motorcrossspecialisten, bieden je een ruime keuze aan crosshandschoenen voor kinderen.

Wat is het budget voor handschoenen voor kinderen?

Voor urban of touringhandschoenen voor kinderen reken je tussen € 30 en 40.

Voor off-roadkinderhandschoenen moet je tussen €20 en 35 uitgeven.

Lees ook: