Reinig en bescherm je motorfiets

Om de winter goed te beginnen, is het eerste advies dat we je geven om je motorfiets volledig schoon te maken.zout of andere resten kunnen de onderdelen en carrosserie van je motorfiets aantasten. Een nadat u uw tweewieler volledig hebt gewassen, raden wij u aan om verschillende reinigingsproducten aan te brengen:

  • Beveiligdmeet de carrosserie en verf van uw frame door het aanbrengen van een wax gewijd aan dit gebruik.
  • Vaporisez een polijstproduct op de plastic en rubberen elementen.
  • Voor prwerp effectief roest uit op metalen materialen, breng een dosis anticorrosieve bescherming aan. Een gebruikregularisatie van dit type producten, beschermt de metalen onderdelen op betrouwbare wijze en stopt de reeds opgetreden corrosie.

De ketting mag niet worden verwaarloosd tijdens uw overwintering. Voor de houd het in uitstekende voorwaarde, zult u het met een kettingsborstel moeten schoonmaken die voor dit doel wordt verstrekt. Één geloofgeborsteld en volledig droog, alles wat je hoeft te doen is smeren door het toevoegen van een laagje smeermiddel.

 

Het opslaan en positioneren van je motorfiets

Aangezien uw motorfiets bedoeld is om enkele maanden te overwinteren, is het het beste om deze op een droge en overdekte plaats op te slaan, beschermd tegen slecht weer. Het is ook belangrijk dat het op een vlakke en stabiele plaats wordt geplaatst. Als uwe motorfiets heeft een centrale stand, kunt u, zonder zorgen, plaats het op het. In revanche, als je fiets een zijstandaard heeft, raden we je aan om een achterstandaard te gebruiken of om de wielen regelmatig te draaien om vervorming van de banden te voorkomen.

 

Onderhoud je batterij

Tijdens het overwinteren is het meer dan belangrijk om uw batterij te onderhouden om de levensduur ervan te behouden.het type motorfiets dat u gaat gebruiken, is afhankelijk van het type motorfiets dat u hebt:

  • Voor een motorfiets met elektronische injectie, adviseren wij u om uw batterij geladen te houden. Voor dita, het zal moeten worden opgeladen op regelmatige tijdstippen of kiezen voor een automatische oplaadkit. Kit vzal ons toestaan om een stabiele spanning van de batterij te handhaven, waarbij zijn staat wordt behouden en om het even welke mislukking tijdens opstarten te vermijden.
  • Voor een carburateur motorfiets, adviseren wij u, tijdens de wintertijd, om uw batterij te verwijderen en op te slaan in een warme en droge plaats door het opladen van het van tijd tot tijd.

  

De tank bijtanken of legen

Net als bij het onderhoud van de batterij, hangt het allemaal af van het type motorfiets dat je hebt:

  • Voor een moinjector, is het beter om bij te tanken en een stabilisator toe te voegen. De stabilisatorbrandstof sater, zal zeer goed doen. Het beperkteen oxidatie en zal corrosie remmen. Zodra lde stabilisator toegevoegd, laat uw motor draaien om het product goed in de brandstof te laten circuleren.
  • Voor een woordeur met carburateur, adviseren wij u om uw tank tijdens de overwintering volledig leeg te maken en een anticorrosief product te bespuiten om het tegen oxydatie te beschermen.

 

Ververs de olie op je motorfiets

Langdurige immobilisatie van uw motorfiets is een goede reden om deze te vervangen, tenzij u onlangs de olie uit uw motor hebt afgevoerd. In dit geval, is het niet nodig om het te doen vóór het overwinteren. Aan de andere kantVergeet niet om het te doen voor uw volgende wandeling!

 

Je bent nu klaar om de winter tegemoet te treden en tegelijkertijd je motor te beschermen.bekijk onze gids Hoe krijg je je motor na de winter weer gebruiksklaar?