1. De verschillende materialen
  • De leren motorbroek
  • De motorbroek van textiel
  • De motorbroek uit jeans
  • De Gore-Tex motorbroek
 2. De verschillende seizoenen
 3. Hoe kies je je motorbroek?
  • Comfort
  • De maat
  • Bescherming
  • Goedkeuring
 4. De off-road motorbroek
 5. De motorregenbroek
 6. Hoe onderhoud je je motorbroek?
 7. Welk budget voor mijn motorbroek?

De verschillende materialen

 • De leren motorbroek: zowat het meest essentiële kledingstuk uit de garderobe van de biker. Dit is de motorbroek die het best bestand is tegen schuren. De leren motorbroek is een beetje de tweede huid van de biker. Je zult begrijpen dat je broek zeer dicht op het lichaam zit, zeer plakkerig is en dat je er hartje zomer warm van kunt gaan zweten. Zwaar en niet het meest praktisch om mee te lopen, dus wordt hij meestal gebruikt voor lange tochten en bij hoge snelheid op het circuit. Vandaar deze beschermende omhulsels en sliders. Ontdek de collectie van het merk Alpinestars.
 • De motorbroek van textiel: veel lichter en minder dicht bij het lichaam, hij is echter niet minder beschermend. Integendeel, de motorbroek van textiel heeft zich in de loop van de tijd ontwikkeld en heeft nu ook zijn uur van glorie, dankzij innovatieve materialen die er een zeer beschermende broek van maken. Hij is ook bestand tegen schuren en heeft verwijderbare CE-beschermers. Dagelijks gebruikt of tijdens je ritten, de motorbroek uit textiel is een echte allrounder. Ontdek de Rev'it broeken uit textiel.
 • De motorbroek uit jeans: de meest stijlvolle, de meest praktische, de meest veelzijdige motorbroek. Motorjeans zijn ontworpen met materialen zoals Kevlar en ze beschermen jou evenveel als andere broeken. Bestand tegen schuren en voorzien van bescherming... Je kan hem elke dag gebruiken om op je stalen ros naar het werk te gaan. Wat maakt hem zo charmant? Je hoeft je niet meer om te kleden als je op kantoor komt. Je zult onopgemerkt blijven! Ontdek de All One motorjeans.
 • De Gore-Tex motorbroek: deze wordt over het algemeen meer gebruikt door road trippers en liefhebbers van de natuur. Gore-Tex is een hoogwaardig, waterdicht en ademend materiaal dat je in alle omstandigheden droog houdt omdat het ook transpiratievocht afvoert. Bestand tegen schuren en met beschermende omhulsels, zal het je begeleiden en beschermen tijdens al je expedities. Ontdek de selectie van het merk Dainese.

 V0QvbS9UYWtCdEh3Q09hRURTVENtVzhYc2IrTEhjZE9Tb3VrYUZZUi9CaFpFZHdQWVBRME5ia0VtcTlseEdGNw==_img_alt_1

De verschillende seizoenen

De meeste motorbroeken zijn ontworpen voor alle seizoenen, of ze nu gemaakt zijn van leer, textiel, jeans of Gore-Tex. Het enige verschil is dat de textielbroek uitgerust is met een uitneembare thermische voering. Het verdient ook de voorkeur een waterdichte broek te kiezen. Voor leren broeken bestaan waterdichte producten. Of kies voor een broek van Gore-Tex, Drymesh of Drystar, dat zijn waterdichte en ademende membranen. Deze membranen voorkomen dat water binnensijpelt en voeren transpiratievocht af. Ze zorgen er dus voor dat je droog blijft.

Voel je comfortabel en beschermd in je motorbroek

Comfort

Als je een motorbroek kiest, kan je je er maar beter comfortabel in voelen. Hier zijn een paar tips over hoe je je goed kan voelen in je motorbroek:

 • Kies bij leren motorbroeken voor broeken die geperforeerd zijn voor een optimale luchtdoorstroming en met inzetstukken voor bewegingsvrijheid.
 • Bij een motorbroek van textiel moet je erop letten dat de uitneembare thermische voering gemakkelijk aan en uit te trekken is. Je zou anders je geduld kunnen verliezen! Je kunt ook kiezen voor motorbroeken met een elastiek onder de voeten voor een goede pasvorm.
 • Motorjeans in stretchstof, met inzetstukken op de knieën en een elastiek onder de voeten garanderen een optimaal comfort.

De maat

Afhankelijk van de verschillende merken, kan de maat van je motorbroek inderdaad veranderen. Daarom is het het beste om te verwijzen naar de matengids.

Bescherming

Om er zeker van te zijn dat je goed beschermd bent op je motor of scooter, is het essentieel om een motorbroek te kiezen die bestand tegen schuren is. Cordura, Kevlar of volnerfleer zijn voorbeelden van zeer goede schuurbestendige materialen. Ook wat bescherming betreft, zorg ervoor dat je broek een bescherming heeft of verwijderbare CE-beschermers bij de heupen en knieën, alsmede padding. Let op voor bepaalde modellen worden deze beschermingen apart verkocht. Lederen racebroeken tenslotte, hebben ook sliders.

Goedkeuring

Bestuurders en passagiers van motoren moeten een goedgekeurde helm, handschoenen, een vest met lange mouwen en een broek of motorpak, en laarzen of laarsjes die de enkels beschermen, dragen. Een motorbroek is echter geen uitrustingsstuk dat moet worden goedgekeurd. De meeste zijn dat wel, maar geen paniek, als de jouwe dat niet is, zal je niet worden beboet als je wordt aangehouden.

V0QvbS9UYWtCdEh3Q09hRURTVENtVzhYc2IrTEhjZE9Tb3VrYUZZUi9CaFpFZHdQWVBRME5ia0VtcTlseEdGNw==_img_alt_1

Mijn motorbroek onderhouden

Om de levensduur van je leren motorbroek te verlengen, behandel je hem gewoon met speciale lederproducten: voedende crème en impregnering.

Kijk op het etiket, maar sommige motorbroeken van textiel en denim zijn wasbaar. Vergeet niet de beschermingen te verwijderen. Anders is zeep, water en een goede veegbeweging voldoende om ze schoon te maken.

De off-road motorbroek

De off-road motorbroek is altijd gemaakt van zeer bestendig textiel om de biker te beschermen. Hij heeft ook heupbeschermers, soms kniebeschermers, en padding. Hij is soepel en luchtig en garandeert je een grote bewegingsvrijheid. Reken gemiddeld tussen € 60 en € 200 om hem aan te schaffen en een goede wasbeurt in de machine zal volstaan om de modder te verwijderen.

De motorregenbroek

Dit is gewoon een waterdichte motorbroek om over je motorbroek aan te trekken. Een grotere maat is niet per se nodig, omdat ze al op maat aangepast zijn. Maar als je comfortabel wilt zijn, aarzel dan niet, want ze hebben lipjes, een elastische taille en klittenband aanpassingen voor een betere pasvorm. Sommige hebben ritsen of drukknopen om het aantrekken te vergemakkelijken, zelfs met laarzen aan. En als hij te lang is kun je hem gewoon omzomen met klittenband. Voor de prijs reken je tussen € 20 en € 110 max. Deze regenbroek is niet goedgekeurd.

Welk budget voor mijn motorbroek?

 • Voor een lederen motorbroek, inclusief racebroek, reken je maximaal tussen € 200 en € 500.
 • Voor een motorbroek van textiel, met inbegrip van een Gore-Tex-broek, moet tussen € 100 en € 700 worden neergeteld.
 • Tot slot, voor een goede motorjeans, reken je maximaal tussen € 100 en € 250.

Dafy biedt je de betaling in 3X zonder kosten.

V0QvbS9UYWtCdEh3Q09hRURTVENtVzhYc2IrTEhjZE9Tb3VrYUZZUi9CaFpFZHdQWVBRME5ia0VtcTlseEdGNw==_img_alt_1

Nu je al onze tips en trucs voor het kiezen van je motorbroek hebt, is het aan jou. Veel plezier met winkelen. En in geval van twijfel, is de retourzending gratis bij Dafy gedurende 60 dagen.

Lees ook: