1. De verschillende soorten motorhandschoenen
  • Motorhandschoenen voor racing
  • Motorhandschoenen voor touring
  • Urban motorhandschoenen
  • Off-road handschoenen
 2. Motorhandschoenen in leer of textiel
 3. De verschillende seizoenen
  • Motorhandschoenen voor de winter
  • Verwarmde motorhandschoenen
  • Motorhandschoenen voor het tussenseizoen
  • Motorhandschoenen voor de zomer
 4. De maat 
 5. Het budget
 6. Wanneer moet je je motorhandschoenen vervangen?

De verschillende soorten handschoenen

 • De motorhandschoenen voor racing zijn ontworpen voor het circuit en zijn inderdaad van leer. Sportieve look, meestal van geiten- of kangoeroe-leder. Racehandschoenen geven je alle bescherming die je nodig hebt om op het circuit te rijden. Het leer is versterkt. Het is eerst stijf, maar ontspant na een paar keer gebruiken. Beschermende omhulsels en verstevigingen beschermen je knokkels, vingerkootjes, duim en handpalm. Bij sommige modellen is het zelfs mogelijk een extra bescherming voor de pink te monteren om te vermijden dat hij omslaat... In tegenstelling tot andere handschoenen hebben de racinghandschoenen een lange manchet die een goede persoonlijke afstelling van de pols en dus een goede bescherming mogelijk maakt. En om comfortabel te zijn, zijn er hoekstukken op de vingers en de rug van de hand. Dit zijn prestatiegerichte handschoenen, vaak zonder compromissen, waarbij je bescherming vóór je comfort gaat. Ontdek de collectie racinghandschoenen van Ixon.
 • De motorhandschoenen voor touring zijn ontworpen voor lange reizen, overtochten en andere langeafstandsreizen, comfort is hier je prioriteit. Ze laten je toe je remmen te voelen of gemakkelijk in je rugzak te reiken zonder je motorhandschoenen uit te doen. Ergonomie, praktische bruikbaarheid en avontuur zijn je sleutelwoorden. Ze zijn meestal in textiel voor een beter comfort maar sommige modellen zijn in leder of met beide materialen; leder op de handpalm voor een betere bescherming. Ze hebben ook beschermende omhulsels voor je veiligheid. Touringhandschoenen moeten tegen alle weersomstandigheden bestand zijn. Ze zijn dus waterdicht en vaak gemaakt van Gore-Tex. Dit waterdichte en ademende membraan zorgt ervoor dat je handen droog blijven, warm, maar niet te warm. Klaar voor een road-trip met handschoenen van Vquattro.
 • De urban motorhandschoenen: stijlvol, ergonomisch, elegant en modieus. Je handschoenen mogen niet met je kleding botsen. We kunnen een motor om verschillende redenen mooi vinden. En door zijn snelheid in de file kan hij voldoen aan de prioriteitseisen van ultra-stedelijke pendelaars. Voor scooterrijders en stadsbikers moeten handschoenen vooral praktisch en comfortabel zijn. Ze zijn vaak gemaakt van leer met beschermende omhulsels om je handen te beschermen. Korte manchetten, tactiele, effen kleuren, en vintage is terug van nooit weg geweest. Om beschermd te worden ja, maar met klasse! Ontdek de handschoenen van All One.
 • De off-road motorhandschoenen: extreme omstandigheden, competitie, prestaties, contact, woest terrein... Of je nu cross, enduro, quad of trial beoefent, het is van essentieel belang handschoenen te dragen om je vingers en handen te beschermen. Cross is veeleisend, gladiatoren op 2 of 4 wielen, niets mag je vooruitgang tegenhouden. Ze zijn gemaakt van leder of textiel en zijn perfect bestand tegen schuren en alle verkeerde handelingen waaronder ze kunnen lijden. Ze zorgen er ook voor dat je je handvatten beter kunt vasthouden voor totale controle over je motor. Beschermende omhulsels en versterkingen zorgen voor een optimale bescherming van je handen. Het is tijd om in de ring te stappen, maar het circuit zou moeten volstaan! Ontdek de collectie van het merk Thor.

V0QvbS9UYWtCdEh3Q09hRURTVENtVlhWZlJXTmwzTnJzUlNDS3RnY2Z6eVdzS0x3NVNQV0hCaFBiTmhHQ1NJeA==_img_alt_1

Motorhandschoenen in leer of textiel?

We zijn geneigd te zeggen dat leer "sterker" is... Maar dankzij de technologische vooruitgang en de ontwikkeling van nieuwe materialen is textiel tegenwoordig zeer bestand tegen schuren. De leren handschoen wordt gebruikt voor races en voor stadsgebruik. De handschoen uit textiel zal meer gebruikt worden voor touring. Maar niet met dezelfde kenmerken. Voor racing is het leer versterkt, stijf, zelfs als het snel verslapt. Voor stadsritten zal het leer veel soepeler, praktischer en dunner zijn. Er zijn ook handschoenen uit textiel voor gebruik in de stad. Ze zijn ontworpen schuurbestendige materialen zodat je net zo beschermd bent als met leer. Houd er rekening mee dat lederen handschoenen over het algemeen iets duurder zijn dan handschoenen uit textiel en regelmatig onderhoud vergen. Dus leer of textiel? Een kwestie van smaak... Ontdek onze collectie van handschoenen van het merk Alpinestars.

De verschillende seizoenen

 • Motorhandschoenen voor de winter: er zijn enkelen onder ons die moedig en hardnekkig (gek?) zijn en die in de winter willen blijven rijden en net zo weinig van ons leven in klimaatzones die geschikt zijn voor motorrijden in alle seizoenen. Voor de ongelukkigen die willen blijven rijden, ongeacht de omstandigheden. Wintermotorhandschoenen beschermen je tegen de kou en de regen. Zij hebben een waterdicht membraan en zijn vaak gemaakt van Gore-Tex. Dit waterdichte en ademende membraan voorkomt dat je gaat zweten en het daarna koud krijgt. Ze hebben ook een interne thermische voering en beschermen zoals andere motorhandschoenen. In leder of textiel? Kies degene die je verkiest in de Overlap-collectie. Wil je nog meer comfort? Kies voor verwarmde handschoenen.
 • Verwarmde motorhandschoenen: een innovatie die je motorritten zal veranderen. Rijden in de winter zal niet langer een probleem zijn voor je handen. Wanneer de materialen niet meer voldoen, wanneer de omstandigheden ongunstig worden, wanneer de winterhandschoenen niet voldoende warmte bieden, of gewoon voor wie het wat frisser heeft, is het tijd om over te gaan naar het volgende niveau. Op afstand programmeerbaar met een eenvoudige smartphone-app. Ze detecteren ook je handen zodra je je handschoenen aantrekt. De temperatuur wordt automatisch geregeld door intelligente thermische sensoren. Verwarmde handschoenen zijn de Rolls Royce van de winterhandschoenen. Een investering waar je geen spijt van zult krijgen, ontworpen voor de meest veeleisende motorrijders in strenge klimaten. Eenmaal getest, zal je niet meer zonder kunnen! Ontdek de verwarmde handschoenen van het merk Ixon.
 • Motorhandschoenen voor het tussenseizoen: elk seizoen heeft zijn eigen set handschoenen. Maar hoe voorkom je dat het in de herfst te koud en in de lente te warm is? De motorhandschoenen voor het tussenseizoen zijn ideaal voor deze tussenperiodes en voldoen aan je vraag naar temperatuur en veiligheid. Het is noodzakelijk om goed uitgerust te zijn voor alle seizoenen. Dunner, minder warm, en ontworpen met waterdichte en ademende membranen. Ze zijn gemaakt van leder of textiel en zullen je begeleiden op al je motorreizen. Met de motorhandschoenen voor het tussenseizoen van het merk Bering heb je geen excuus meer om niet met de juiste uitrusting te rijden.
 • Motorhandschoenen voor de zomer: de beste tijd van het jaar voor ons, motorrijders! De terugkeer van het mooie weer kondigt ook meer regelmatige motoruitstappen aan. En om ze aangenaam te maken, is het nuttig je uitrusting aan te passen aan de soms verzengende temperaturen.  Met de zomermotorhandschoenen ben je beschermd zonder dat je handen te warm worden. Zoals de naam het zegt, zijn ze speciaal ontworpen voor de zomer en laten je toe te genieten van zeer merkbaar comfort: ze zijn licht, in geperforeerd leer of mesh-stoffen om de lucht te laten circuleren. Je zult maximaal genieten van zomerse temperaturen met hun speciale ventilatiesysteem. En je kunt veilig rijden dankzij hun beschermende carbon- of TPU-verstevigingen. Ontdek de motorhandschoenen van het merk Helstons.

Advies: Voor je wintermotorhandschoenen: de toppen van je vingers mogen je handschoenen niet raken. Er moet 0,5 cm ruimte zijn om de lucht te laten circuleren en de warmte binnen te houden. Als je je handschoenen aanraakt, voel je de kou.

 

V0QvbS9UYWtCdEh3Q09hRURTVENtVlhWZlJXTmwzTnJzUlNDS3RnY2Z6eVdzS0x3NVNQV0hCaFBiTmhHQ1NJeA==_img_alt_1

 

De maat

Om dit te doen, moet je de juiste maat kiezen. Maar hoe kan je daar zeker van zijn? Door ze te proberen zal je me vertellen! Ja, maar voor onze beste webklanten, hoe kunnen zij hun maat te weten komen? Het is simpel, neem een meetlint en meet de palm van je hand zonder de duim. Eerste stap, je hebt nu je handgrootte in cm. Voor mannen ligt de maat tussen 19 en 27 cm. Voor vrouwen is dat tussen 15 en 23 cm en voor kinderen tussen 14 en 18 cm. Vervolgens moet je deze grootte omzetten met de matengids. Sommige merken hebben maten variërend van 2XS tot 4XL en andere merken hebben maten variërend van maat 4 tot maat 14. Als je al een model hebt gekozen, nu je je maat hebt, kan je bestellen. Het dragen van goedgekeurde handschoenen is verplicht. Als je wordt aangehouden, bedraagt de boete € 68 en verlies je één punt op je rijbewijs. Dus als je ze het hele jaar door gaat dragen, kunnen ze maar beter goed passen.

En als je een foute meting gemaakt hebt, hoef je je geen zorgen te maken, je hebt 60 dagen om ze gratis om te ruilen.

Het budget

Is het oké voor je? Heb je je keuze voor het model gemaakt? Ik wed dat je je nu afvraagt hoeveel dit je zal kosten... Dus €? €€? of €€€?

Voor zomerhandschoenen moet je rekenen tussen € 30 en € 400. "Wow" zal je zeggen. Voorzichtig, ik heb ruim gerekend. De duurste zijn competitiehandschoenen. Voor dagelijks gebruik vind je zeer goede zomerhandschoenen vanaf € 50 in leder of textiel, met verstevigingen aan middenhandsbeentjes en handpalmen, tactiel en goedgekeurd.

Voor handschoenen voor het tussenseizoen, reken je tussen € 40 en € 190. Nogmaals, het hangt allemaal af van je gebruik. Voor gebruik in de stad, voor tactiele, waterdichte, versterkte en goedgekeurde handschoenen, reken je max. € 70. Voor touring varieert de prijs tussen € 50 en € 190.

Voor winter-touringhandschoenen, hetzij in leder, textiel of Gore-Tex, moet je rekenen tussen € 40 en € 200. Reken voor gebruik in de stad maximaal € 130 voor waterdichte, goedgekeurde en versterkte handschoenen.

Voor verwarmde handschoenen varieert de prijs tussen € 150 en € 300. Plus de batterijkit als je niet aan je motor gekoppeld wilt zijn.

Dafy biedt je de betaling in 3X zonder kosten.

Wanneer moet je je motorhandschoenen vervangen?

Geen wiskundige berekening, je moet je handschoenen vervangen wanneer ze versleten zijn of wanneer ze beschadigd zijn. En om ze lang te laten meegaan, moet je ze verzorgen met specifieke producten om het leder te voeden, volg het was-/droogadvies op het etiket op en denk eraan ze te drogen als het regent.

 

V0QvbS9UYWtCdEh3Q09hRURTVENtVlhWZlJXTmwzTnJzUlNDS3RnY2Z6eVdzS0x3NVNQV0hCaFBiTmhHQ1NJeA==_img_alt_1

 

Nu weet je alles over motorhandschoenen. Veel plezier met winkelen! 

Lees ook: