1. De verschillende verwarmde handschoenen
  • Bedrade verwarmde handschoenen
  • Niet-bedrade verwarmde handschoenen
  • Bedrade en niet-bedrade verwarmde handschoenen
 2. Hoe werkt het?
 3. Het ontwerp
 4. Comfort
 5. Bescherming
 6. Onderhoud
 7. Accessoires
 8. Van handschoenen wisselen
 9. Budget
 10. Best verkopende producten

De verschillende verwarmde handschoenen

Bedrade verwarmde handschoenen

Ze moeten op de batterij van de motor worden aangesloten om te werken. Perfect voor lange reizen, je hoeft je geen zorgen te maken over hun autonomie, zoals met de handschoenen van Gerbing W12 voor vrouwen. Als je ook een verwarmingsvest aansluit, controleer dan voor je vertrekt of je stroomkring krachtig genoeg is… Zo niet, dan zul je voor een ander model moeten kiezen.

Niet-bedrade verwarmde handschoenen

Deze handschoenen zijn praktischer voor korte trips, als je bijvoorbeeld verschillende haltes in de stad maakt, en werken met een oplaadbare batterij. Je hoeft niet meer bij elke stop de batterij van je motor aan te sluiten of los te koppelen. Met een autonomie van ongeveer 3 uur (afhankelijk van het vereiste verwarmingsniveau en de levensduur van je handschoenen), staat niets je in de weg om je zondagse motorrit te maken met de Five HG3-handschoenen.

Bedrade en niet-bedrade verwarmde handschoenen

Je vindt ook modellen van verwarmde handschoenen die zowel bedraad als niet-bedraad zijn.. Vertrek je elke morgen naar je werk? Gebruik ze draadloos, laad ze elke avond op het stopcontact op. Ga je een weekendje weg? Sluit ze dan aan op het circuit van je motor en geniet van de weg met de Ixon It Fogo-handschoenen.

ixon-handschoenen

Hoe werken verwarmde handschoenen?

Verwarmde motorhandschoenen zijn allemaal op dezelfde manier ontworpen. Ze zijn voorzien van een netwerk van elektrische draden en strategisch geplaatste verwarmingselementen om je een optimaal verwarmingsgevoel te geven. Of ze nu bedraad zijn of niet, zodra de handschoenen aan zijn, is het aan jou om het verwarmingsniveau te kiezen. Er zijn verschillende temperaturen beschikbaar. Voor de duurdere modellen is het mogelijk om dit zelf te regelen, maar er zijn ook modellen met thermische sensoren die de temperatuur automatisch regelen. Dit is het geval met de Ixon It Aso Evo-handschoenen. Voor sommige modellen is ook een app beschikbaar waarmee je ze met je smartphone op afstand kunt inschakelen en instellen.

Waaruit zijn verwarmde handschoenen gemaakt

De meeste verwarmde handschoenen zijn gemaakt van leder en textiel. Je vindt er ook verschillende componenten zoals Primaloft-isolatie, Cordura tegen schuren, of Hipora voor waterdichtheid en ademend vermogen.

Zijn verwarmde handschoenen comfortabel?

Ze zijn comfortabel en bovendien waterdicht en ademend dankzij Hipora, een thermische voering in Thinsulate. De voering van de Heat Blizzard D30-handschoenen is voorzien van de 37.5 technologie die het lichaam thermoreguleert en vocht afvoert. Dankzij de accordeonachtige inzetstukken aan de bovenkant van de vingers heb je meer bewegingsvrijheid. De handschoenen zijn voorzien van lange manchetten die je dankzij de aantreklipjes kunt verstellen voor een betere ondersteuning. Compatibel aanraakschermen dankzij het Touchscreen-systeem van de Five HG1 handschoenen en uitgerust met een regenwisser om het vizier van je helm gemakkelijk schoon te vegen, hebben de verwarmde handschoenen werkelijk alle kwaliteiten die nodig zijn voor optimaal rijcomfort.

furygan-handschoenen

Bescherming van verwarmde handschoenen

Voor je veiligheid zijn de verwarmde handschoenen niet alleen comfortabel, maar hebben ze ook een middenhandsbescherming, sliders op de handpalm, siliconen versterkingen op de vingers, op de rand en op de gewrichten. Om je veiligheid tijdens het rijden 's nachts te verhogen, hebben de verwarmde handschoenen reflecterende biezen en zijn ze CE-goedgekeurd.

Hoe onderhoud je je verwarmde handschoenen?

Om de levensduur van de batterijen van je verwarmde handschoenen te verlengen, raden wij je aan ze uit je handschoenen te verwijderen zodra het weer warm wordt en ze op een veilige plaats te bewaren tot het volgende winterseizoen. Stop ze bovendien niet in de wasmachine, de weerstanden zijn daar niet tegen bestand. Het is het beste om speciale producten voor leer te gebruiken. De verwarmingselementen hebben levenslange garantie.

Welke accessoires zijn compatibel met mijn verwarmde handschoenen?

Afhankelijk van het model handschoenen dat je kiest, kan je optionele accessoires kopen:

 • Batterijen
 • Batterijlader
 • Kit voor sigarettenaansteker
 • Batterij-aansluitkit

  verwarmde-handschoenen

  Wanneer moeten mijn verwarmde handschoenen vervangen worden?

  Zoals eerder vermeld, geven de meeste fabrikanten levenslange garantie op de verwarmingselementen van je handschoenen. Batterijen en laders worden als optie verkocht. Daarom moet je je handschoenen vervangen wanneer je voelt dat het isolerende materiaal je niet langer beschermt en je handschoenen versleten zijn.

  Wat is het budget voor verwarmde handschoenen?

  Om je handen de hele winter lang te verzorgen en een goede lichaamstemperatuur te behouden tijdens je motorritten, zal je tussen € 150 en € 300 moeten uitgeven.

  De best verkopende verwarmde handschoenen

  De bestsellers Dafy van 2020 waren onder andere verwarmde handschoenen van Gerbing XRL. Voor iets meer dan € 200 krijg je bedrade of niet-bedrade handschoenen, volledig in leer, met temperatuurregelaars.

Lees ook: