1. De verschillende isolatoren tegen de koude op een motor
 2. Welke motoruitrusting voor in de winter kiezen?
  • Welke motorhelm voor in de winter?
  • Welk motorjas voor in de winter?
  • Welke motorbroek voor in de winter?
  • Welke motorschoenen voor in de winter?
  • Welke motorhandschoenen voor in de winter?
 3. Thermisch ondergoed voor op de motor
 4. Verwarmde motoruitrusting
 5. Accessoires voor motoren in de winter

De verschillende isolatoren tegen de koude op een motor

Met drie paar sokken, een maillot onder je jeansbroek en twee wollen truien kom je de kou niet te boven. Grote merken zoals Alpinestars, Dainese, Rev'it en Baltik hebben in plaats daarvan motorkleding ontworpen met isolerende en waterdichte materialen om warm en droog te blijven tijdens je motorritten.

Gore-Tex is een waterdicht membraan. Het houdt je droog zoals Hydratex en Drymesh, maar met een goed ademend vermogen. Thermo-alu, Primaloft of Thinsulate zijn componenten die je warm zullen houden.

goretex-handschoenen

Welke motoruitrusting voor in de winter kiezen?

Welke motorhelm voor in de winter?

Nee, er bestaan geen speciale winterhelmen. Aan de andere kant, raden we je niet aan een jethelm te dragen... Om de kou te bestrijden, kan je een nekbrace en/of een bivakmuts dragen. Ze zijn gemaakt van Dryarn-stof, voeren het vocht af, absorberen je transpiratie en regelen je lichaamstemperatuur. Bovendien zijn hier enkele opties om te controleren wanneer je je motorhelm koopt om te voorkomen dat je scherm beslaat:

 • De Pinlock voorkomt condensatie en dus beslaan
 • Luchtafzuigers in het gebied rond de kin beperken ook het beslaan
 • De deflector heeft ook een verbeterde anticondenswerking zoals op de Scorpion Exo-1400 Air Carbon Solid-helm.

Welk motorjas voor in de winter?

De fabrikanten van motoruitrusting bieden je motorjassen voor elk seizoen. Ze zijn gemaakt van Primaloft of Thinsulate, isolerende bestanddelen die je warm houden in de winter. Zij hebben ook een verwijderbare thermische voering, vaak van thermo-aluminium. Deze voering kan ook op zichzelf worden gedragen als je van de motor stapt en je kan je jas nog steeds dragen als het warmer is door de voering uit te trekken. Het wordt ook aanbevolen om motorvesten te dragen in de winter, aangezien deze langer zijn dan jassen. Controleer ten slotte of de klep van de kraag dicht is, of de ritssluitingen ook dicht en waterdicht zijn en of de aantreklipjes zo zijn afgesteld dat er geen koude lucht door kan.

Welke motorbroek voor in de winter?

De motorbroek voor elk seizoen is ontworpen met dezelfde componenten als een motorjas en zal je beschermen tegen de kou en nattigheid in de winter. Dankzij de uitneembare thermische voering kan je de broek het hele jaar door dragen. Een kleine tip om de kou te trotseren, je kunt kiezen voor een motorbroek met ritssluiting voor aansluiting op de jas. Er komt geen tocht meer binnen.

winterjas

Welke motorschoenen voor in de winter?

Wat de motorhelm betreft, vind je geen speciale wintermotorschoenen of speciale winterlaarzen. Maar kies laarzen, geen halve laarzen. Kies ook voor waterdichte motorlaarzen met een Outdry- of Drytex-membraan, die zeer goed bestand zijn tegen water. Kies tenslotte Windstopper-sokken die je voeten beschermen tegen de kou.

Welke motorhandschoenen voor in de winter?

In tegenstelling tot andere motoruitrustingen, zijn er veel verschillende wintermotorhandschoenen. Omdat de kou vooral de extremiteiten van ons lichaam treft, en in het bijzonder de handen, zijn de handschoenen ontworpen in Gore-Tex, om water en wind te weerstaan, in Primaloft, om lichaamswarmte op te slaan, maar ook met een thermische voering in Thinsulate. Voor de winter is het ook aan te bevelen motorhandschoenen te kiezen met lange manchetten en klittenbandsluitingen, en handschoenen met lipjes die je niet alleen een aangepaste pasvorm geven, maar ook voorkomen dat de kou in je mouwen dringt.

Thermisch ondergoed voor op de motor

Baltik is een merk gespecialiseerd in motorkleding voor regen en kou. Het biedt een hele reeks thermisch ondergoed tegen de kou. Onderhandschoenen, bivakmuts, choker, maar ook t-shirt en sweatshirt. Ze houden je lichaam warm, terwijl ze vocht afvoeren zodat je droog blijft. Rev'it, Dainese en Alpinestars hebben ook hun eigen gamma aan technische motoruitrusting. Met onderbroeken en T-shirts in 3D Frame ben je bestand tegen temperaturen van -20° tot 10°. De Dryarn-stof voert transpiratievocht af en houdt je lichaam droog.

baltik

Verwarmde motoruitrusting

In deze categorie vinden we de verwarmde motorhandschoenen en de verwarmde kleding. Wat handschoenen betreft, zijn er drie categorieën: bedraad, niet-bedraad en beide. De bedrade verwarmde motorhandschoenen worden aangesloten op de batterij van je motor. Praktisch voor lange reizen. Handschoenen zonder draad worden opgeladen met een batterij. Hun verwarmingsautonomie is ongeveer 3 uur. Handig voor dagelijks woon-werkverkeer en als je een paar stops moet maken. Ten slotte heb je bedrade en draadloze verwarmde handschoenen. Maar voor nog meer informatie, bekijk onze gids "Hoe kies je verwarmde motorhandschoenen? ".

Voor verwarmde kleding heeft het merk Alpenheat een reeks verwarmde broeken, vesten, sokken en inlegzolen ontwikkeld. Ze zijn niet bedraad, dus je moet ze op het stopcontact aansluiten om ze op te laden. Met een gemiddelde autonomie van 5 uur, afhankelijk van je verwarmingsvermogen, bevinden de verwarmingszones zich op de knieën, het middel en de rug. Waterdicht en ademend zodat je warm en droog blijft tijdens je motortochten.

Accessoires voor motoren in de winter

Niet alleen de biker zelf kan zich in de winter uitrusten. Je kan je motor ook uitrusten om je tegen de kou te beschermen. Je kan verwarmde handvatten op je motor installeren. Als vervanging voor je originele handvatten, bieden de Tecnoglobe verwarmde handvatten je 5 temperatuurniveaus voor een beter rijcomfort in de winter. De mouwen zullen je ook beschermen tegen kou, regen en wind. Verwarmd of niet, er is geen aanpassing van pilootplaats nodig. Je hebt ook een ruime toegang tot de bedieningselementen van je motor. Ze zijn ook gevoerd en waterdicht. Tenslotte kan je een schort op je scooter installeren met riemen. Je zult afgesloten zijn van de wind, regen en kou.

verwarmde-handvatten

Lees ook: